Predavači

Marko Dragićević

Marko Dragićević diplomirao je kao strukovni inženjer elektronike i telekomunikacije. Kao četvrta generacija u porodičnoj pekari, njegov logičan sled karijere bio je da se bavi upravo pekarstvom. Pekarstvom se bavi već od svoje 12, 13 godine. Danas je rukovodilac i direktor pekare Ma-jo koja je pekara naslednica dugogodišnje porodične tradicije u pekarstvu koja traje skoro 70 godina.

Marko je pre  kao pobednik nacionalne selekcije predstavljao Srbiju na prestižnom evropskom takmičenju pekara Louis Lesaffre Coupe 2015. godine.

Marko je dugogodišnji član žirija nacionalnog takmičenja pekara Pekarijada i kao potpredsednik žirija doprineo je mnogo na usavršavanju ovog tradicionalnog takmičenja.

Dragomir Marković

Diplomirao na Višoj prehrambenoj školi u Požarevcu I kao inženjer prehrambene tehnologije svoje iskustvo gradio je poslednjih 15 godina na različitim pozicijama rukovodioca proizvodnje u industrijskom sektoru pekarstva. U kompanijama poput Don Don pekare, AS Braća Stanković, Ishrana Smedervo pažljivo je radio na usavršavanju tehnoloških procesa u proizvodnji. Znanje I veštine upotpunio je I I u craft segmentu. Poslednjih 10 godina godina radi kao tehnolog promoter u kompaniji Lesaffre RS u kojoj je angažovan na poslovima unpređenja pekarske branše, pružanju podrške I edukaciji ljudskih resursa, kako u industrijskom, tako I u zanatskom sektoru. 

Zoran Miladinović

Diplomirani inženjer prehrambene tehnologije biljnih i animalnih porizvoda

U poslednjih 6 godina Zoran je Baking Ceneter Manager  u kompaniji Lesaffre, koja je lider u proizvodnji kvasca na svetskom tržištu.

Svoju stručnost u poznavanju tehnoloških procesa proizvodnje u domenu tehnologije pekarskih proizvoda trenutno koristi u svrhu unapređenja proizvodnih procesa klijenata Leasaffre-a RS.

Uglavnom sarađuje sa industrijskim pekarama na kreiranju i implementaciji novih tehnoloških rešenja i unapređenju postojećih, mada mu ni principi zanatske i poluzanatske proizvodnje nisu nepoznati.

Pre ove pozicije, Zoran je 6 godina sticao praktična iskustva i učestvovao u kreiranju poznatog brenda „Skroz dobra pekara“, u kojoj je obavljao zadatke direktora proizvodnje i maloprodaje, a pre toga je 6 godina učestvovao u razvijanju proizvodnog programa u kompaniji „Hleb & Kifle“ na poziciji glavnog tehnologa.

Kompanije u kojima je radio su i industrijske pekare, Pomoravlje u Požarevcu i pekara AS.

Studirao je na Univerzitetu u Kragujevcu i stekao obrazovanje Diplomiranog Inženjera prehrambene tehnologije.

Ljubomir Pavlović

Ljubomir Pavlović zaposlen je na poziciji pekar promoter u kompaniji Lesaffre poslednjih pet godina. Zaposlen je sa zadatkom da svoje dugogodišnje iskustvo iskoristi u pružanju podrške i edukaciji pekarske branše, kako u industrijskom, tako i zanatskom pekarstvu.

Ljubomir je svojih 25 godina iskustva pažljivo gradio kako u zemlji, tako i inostranstvu. Radeći na različitim pozicijama u svetu pekarstva u Irskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, kao i u lokalu u pekari Rogennart i Orašac, usavršio se kao pekar sposoban za bilo koji format proizvodnje, bilo da je reć o industrijskom ili craft segmentu. Takođe, pre 6 godina, kao pobednik u selekciji za nacionalan tim predstavljao je Srbiju na prestižnom evropskom takmičenju pekara Louis Lesaffre Coupe.

Nenad Mršević

Nenad Mrševic rođen je 1991. godine u Priboju. Osnovnu školu završio je u malom selu  Mioču pored Priboja. Zatim je upisao srednju Poljoprivrednu školu sa domom učenika “Ljubo Mićić”, smer Pekar.

Nakon srednje škole počeo je da se bavi pekarskim poslom širom Srbije, krenuo je od Požege, preko Užica do  Beograda, zatim se uputio u inostranstvo na stručno obučavanje u Crnoj Gori i Sloveniji, da bi se potom  vratio u Beograd. Trenutno radi za austrijsku firmu “Finest Breads” (Roggenart). Na jedinom nacionalnom takmičenju pekara Srbije, Pekarijada dva puta za redom, odneo je prvo mesto u kategoriji Kroasan i Štrudla.

Jovan Krstić

Jovan Krstić je rođen 1986. godine u Novom Sadu, gde je završio osnovnu i srednju školu. Studije iz oblasti prehrambene tehnologije je diplomirao na tehničkom fakultetu u Zrenjaninu. Nakon studija započinje pripravnički staž u novosadskoj pekari Milan na poziciji tehnologa u proizvodnji, nakon stažiranja i godinu dana rada na istim poslovima dobija mesto zamenika rukovodioca proizvodnje.

Nakon tri godine rada u pekarskoj industriji, prelazi u novosadsku firmu Promist doo, koja se bavi uvozom i distribucijom mineralnih đubriva za poljoprivredu, na poziciju rukovodioca sektora za pakovanja mineralnih đubriva. Posle godinu dana se vraća u pekarsku industriju, na poziciju direktora proizvodnje i tehnologa u craft pekari Finopek Novi Sad. U maju 2016. godine prihvata poziv u Zemljoradničkoj Zadruzi „Mrkšićevi salaši“ iz Srpskog Itebeja na poziciji rukovodioca proizvodnje i glavnog tehnologa u industrijskoj pekari.

Posle iskustva u craft i industrijskim pekarama prihvata poziv aprila 2018. u francusku kompaniju Lesaffre Srbija, na poziciju BBD (Baker Business Developer) koju obavlja do danas i zadužen je za severni deo Srbije.

Oženjen je i ima troje dece i žive u Novom Sadu.

Danijel Zlatković

Danijel se od 2007.godine bavi izradom i ličnim usavršavanjem kada je pizza u pitanju. Radio je u više različitih picerija i pizza restorana u Beogradu, kao i Crnoj Gori. Zahvaljujući svom dugogodišnjem iskustvu, učestvovao je i bio pobednik na mnogim internacionalnim pizza takmičenjima, kako u Italiji, tako i drugim zemljama.

2018.godine u Bukureštu na internacionalnom pizza takmičenju dobitnik je dve zlatne medalje, u kategoriji pizza klasik i kreativna i jedne srebrene medalje u kategoriji dezert pizza.

Na internacionalnom takmičenju u Nišu 2018.godine osvaja 3 zlatne medalje u kategorijama kreativne, klasik i dezert pizze. 

U Rimu je na velikom internacionalnom takmičenju 2018.godine osvaja dva treća mesta u kategoriji kalcona i dezert pizza. Krajem iste godine predstavljao je Srbiju na takmičenju u Italiju, gde osvaja drugo mesto u kategoriji pinsa pizza.

2019.godine priključuje se nacionalnom takmičenju Pekarijada kao član i vođa žirija u kategoriji Pizza kreativna i klasik.

Miloš Damnjanović

Miloš se pekarskom pozivom bavi već punih 16 godina. Završio je srednju Hemijsko tehnološko prehrambenu školu i ceo život bavi se pekarskim poslom.

Njegovo iskustvo u pekarsku je bogato i podrazumeva rad kako u većim industrijskim, tako i u manjim craft pekarama. 2018. godine na nacionalnom takmičenju pekara Srbije odnosi prvo mesto u kategoriji Burek i iste godine otvara svoju pekaru.

Zbog svog znanja i veština često je pozivan kao  gost mnogobrojnih TV emisija gde je sa publikom delio tajne dobrog bureka i pekarskog zanata.

Lazar Popović

Lazar Popović završio je srednju tehnološku školu, diplomirao na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu, odsek prehrambene tehnologije, mikrobiološki procesi. Prvih 10 godina svoje karijere proveo je u odeljenju za projektovanje i inženjering na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu, gde se bavio projektovanjem tehnoloških procesa u delu prerade brašna. 

1991.godine osnovao je kompaniju Mlinpek zavod, gde nastavlja da se bavi projektovanjem i u okviru Mlinpek zavoda formira časopis Mlinpek almanah, stručne skupove Mlinarski i Pekarski dani, gde se  bavio plasmanom tehnoloških inovacija u delu prerade žita I brašna. 

U svim aktivnostima učestvovao je aktivno kreirajući odredjena projektna rešenja, racionalizaciju i usavršavanje tehnoloških rešenja. Trenutno radi u kompaniji Mlinpek projekt, koja se bavi plasmanom tehnoloških inovacija u pogonima za  preradu žita i brašna.

Vesna Maslać

Vesna Maslać iz Čačka, svoje radno iskustvo stekla je u pekari Pons, gde i danas radi.

Njeno iskustvo dugo je više od dve decenije. Ideju za slavske kolače razvila je manastiru, a svoje znanje proširila sa njihovim idejama i krenula da se bavi  tim poslom.

Znanje i umeće spojila je i ubrzo postala prvak Srbije u kategoriji Slavski kolač 2017. godine na jedinom nacionalnom takmičenju profesionalnih pekara –  Pekarijadi.

Slobodan Arsić

Slobodan Arsić ima više od 10 godina radnog iskustva u organizaciji i planiranju proizvodnje specijalnih i osnovnih vrsta hlebova.

Njegova specijalnost takođe je i kontrola troškova, unapređenje proizvodnog procesa, upravljanje kontrolom zaliha. Pored toga, Slobodan ima i bogato iskustvo u međunarodnom radnom okruženju.

Njegove pozicije tokom karijere su se menjali, kao i odgovornost, od šefa maloprodaje, menadžera proizvodnje, menadžera kvaliteta do direktora pogona.

Nenad Vujović

Nenad Vujović, diplomirani inženjer poljoprivrede, završio je Poljoprivredni fakultet, Univerziteta u Beogradu, na smeru prehrambene tehnologije. Specijalističke akademske studije je završio na odseku za prehrambenu tehnologiju (modul tehnološka mikrobiologija) i stekao zvanje: Specijalista inžinjer tehnologije (naučno polje – tehnološko inžinjerstvo).

Iskustvo u proizvodnji hrane sticao je u zanatskim radionicama i industrijskim pogonima, u zemlji i inostranstvu, radeći na poslovima direktne proizvodnje, organizacije i rukovođenja. Od 1996. godine radi u državnoj upravi – Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, najpre kao poljoprivredni inspektor za kontrolu kvaliteta prehrambenih proizvoda biljnog porekla, a od 2003. godine kao načelnik u Poljoprivrednoj inspekciji sa zvanjem višeg savetnika. Trenutno je na funkciji v.d. pomoćnika ministra u Sektoru Poljoprivredne inspekcije i aktivno učestvuje u razvoju nove organizacije službe, a pre svega na usvajanju novog pristupa inspekcijskih kontrola u skladu sa zahtevima nacionalnog programa za integraciju na putu ka EU.

• U kontinuitetu je angažovan kao predavač na seminarima i obukama u oblasti kontrole bezbednosti hrane  i zakonske regulative, u zemlji i nostrantvu, sa više od 100 održanih preda-vanja; 

• Duži niz godina objavljuje  stručnie radove  vezane za tehnologiju žitomlinskih proizvoda;

• Autor je pet stručnih knjiga iz oblasti tehnologije žitomlinskih proizvoda;

• Član  je Saveta za analizu rizika bezbednosti hrane;

• Član je Radne grupe za hranu Koordinacione komisije Vlade RS;

• Eksterni je predavač Nacionalne akademije za javnu administraciju, Vlade RS;

• Eksterni je  ocenjivač HACCP sistema, ko i  trener trenera za;

• Instruktor je za sprovođenje kontrole HACCP sistema u proizvodnji hrane, uspostavljanje 

sistema i obuku trenera za uvođenje sistema;• Član je Pregovaračke grupe za bezbednost hrane, veterinarska i fitosanitarna pitanja (PG12)  u pregovaračkom procesu pristupanja RS u UE.

Njegova specijalnost takođe je i kontrola troškova, unapređenje proizvodnog procesa, upravljanje kontrolom zaliha. Pored toga, Slobodan ima i bogato iskustvo u međunarodnom radnom okruženju.

Njegove pozicije tokom karijere su se menjali, kao i odgovornost, od šefa maloprodaje, menadžera proizvodnje, menadžera kvaliteta do direktora pogona.

Naser Idrizović

Naser Idrizović rođen je u Mladenovcu. Po struci je mašinac, ali više od četvrt veka radi, voli i živi pekarstvo. S obzirom da dolazi iz poslastičarske porodice, testo i rad sa testom uvek ga je privlačio.

1994. sa suprugom Muneverom otvara mini pekaru Denis u Mladenovcu. Njegova priznanja govore više od svega: 13 velikih zlatnih medalja na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu za kvalitet pekarskih proizvoda, nosilac počasnog pisma velikog majstora  pekarskog zanata, kapiten srspke reprezentacije pekara Louis Lesaffre Coupe 2015.godine.

Filip Trivković

Diplomirani ekonomista. Rođen u Beogradu u pekarskoj porodici. Kao dete spoznao čari pekarstva i naučio kompletan proces proizvodnje, kako tradicionalnog tako i industrijskog pekarstva.

Zaposlen u pekari „Filip Bale“ iz Dobanovaca, jednom od lidera industrijske proizvodnje hleba, kao direktor i rukovodilac.

Konstantno radi na usavršavanju proizvodnje, smanjenju troškova, unapređenju proizvodnih procesa. Poziva mlade ljude da se bave pekarstvom, jednim od najplemenitijih zanata, usko povezanog sa našom verom, kulturom i tradicijom.

Marina Stojković

Marina Stojković, diplomirani inženjer prehrambene tehnologije, rođena 30. novembra 1981. godine, u Beogradu. Diplomirala na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu, u klasi 2007, a specijalnost joj je tehnologija biljnih proizvoda. Usavršavanje iz oblasti poslastičarstva i pekarstva, nastavila je u prestižnoj školi Gregoire Ferrandi u Parizu.

U kompaniji Hleb & Kifle d.o.o. radi na poziciji glavnog tehnologa i bavi se izradom i kontrolom normativa, deklaracija, proizvođačkih specifikacija, komunikacijom sa kupcima i domaćim i stranim dobavljačima, izradom i implementacijom procedura tehnološkog procesa i gotovih proizvoda. Pored saradnje sa eksternim laboratorijama, Marina komunicira i sa marketingom i ugovara poslovne promocije.

Scroll to Top